1. خانه
  2. »
  3. نکات مراقبتی دندان
  4. »
  5. بی‌حسی دندان چقدر طول میکشد؟

بی‌حسی دندان چقدر طول میکشد؟

بی‌حسی دندان چقدر طول میکشد؟
امتیاز این مقاله از دید کاربران :
5/5

در این مقاله از مجله دندانپزشکی دکتر بنائیان قصد داریم بررسی کنیم که بی‌حسی دندان چقدر زمان میبرد و چقدر می‌بایست منتظر شروع فعالیت دندانپزشک تا بی‌حسی کامل دندان باشیم و بعد از پروسه دندانپزشکی چقدر زمان می‌برد که بی‌حسی دندان ازبین برود. .لطفا نظرات خود را درباره‌ی این مجله دندان پزشکی ، با ما در میان بگذارید.

سوالاتی مانند “چه مدت زمانی لازم است تا بی حسی دندان از بین برود؟” یکی از مواردی است که افراد قبل از مراجعه به دندانپزشک به آن فکر می‌کنند. پاسخ به این سوال بستگی به عوامل مختلف دارد که در این مقاله به بررسی زمان بی حسی دندان، علت طولانی شدن آن، و راهکارهای افزایش سرعت از بین رفتن آن می‌پردازیم.

بی‌حسی دندان چیست؟

بی حسی یک نوع دارویی است که دندانپزشکان قبل از اجرای رویه‌های دندانپزشکی از آن استفاده می‌کنند. این دارو با مسدود کردن سیگنال‌های عصبی در بدن عمل می‌کند و به طور موقت احساس و درد در ناحیه مورد نظر را کاهش می‌دهد. هدف از بی حسی دندان، کاهش ناراحتی یا درد در زمان اجرای رویه‌های دندانپزشکی، از جمله پر کردن، عصب‌کشی یا خلع دندان است.دندانپزشک باتوجه به نوع خدمات دندانپزشکی که می‌خواهد ارائه دهد و در برخی موارد مشورت با شما از انواع بی‌حس کننده دندان یک مورد یا چند مورد را به کار‌ می‌گیرد و شما کمترین میزان ناراحتی و درد را تجربه خواهید کرد.

بی‌حس کننده‌های قوی دندانپزشکی ماندد آمچول‌های بی‌حسی به قدری قوی است که شما این حس موقت را در اطراف لب‌ها و اغلب گونه و چانه خود نیز احساس می‌کنید.بهترین و قوی‌ترین ببی‌حس کننده دندانپزشکی آمپول است ولی برای افرادی که ترس زیادی از آمپول زدن دارد موارد جایگزین دیگری از انواع بی‌حسی دندان استفاده می‌شود در واقع بین مدل‌های مختلف تفاوت‌هایی از جمله مدت زمان تاثیرگذاری برای بی‌حسی شدن دندان و درجه بی‌حسی وجود دارد.

مدت زمانی که نیاز است تا دندان شما به بی‌حسی کامل برسد به عوامل زیر بستگی دارد که در ادامه به بررسی هریک خواهیم پرداخت :

  • هدف از بی‌حس کردن دندان بر اساس نوع خدمات درمانی
  • نوع داروی بی‌حسی دندان
  • متابولیسم بیمار

 

پیشنهاد می‌شود : علائم عفونت پس از کشیدن دندان

علت طولانی شدن بی حسی دندان:

چندین عامل می‌تواند بر مدت زمان بی حسی دندان و علت طولانی شدن آن تأثیر بگذارد. درک این موارد می‌تواند به بیماران یک تصویر واضح‌تر از زمانی که بی حسی از بین می‌رود ارائه دهد.

علت طولانی شدن بی حسی دندان

1- هدف از بی حسی دندان:

بی حسی دندان نوعی دارو است که دندانپزشکان قبل از اجرای رویه‌های دندانپزشکی از آن استفاده می‌کنند. این دارو با مسدود کردن سیگنال‌های عصبی در بدن عمل می‌کند و به طور موقت احساس و درد در ناحیه مورد نظر را کاهش می‌دهد. هدف از بی حسی دندان، کاهش ناراحتی یا درد در زمان اجرای رویه‌های دندانپزشکی، از جمله پر کردن، عصب‌کشی یا خلع دندان است.براساس این‌که مورد شما از چه نوع خدماتی ماندد : ایمپلنت دندان، کشیدن دندان و … است هدف درمانی دندانپزشک و میزان تاثیرگذاری بی‌حس کننده دندان متفاوت سات.

2- نوع داروی بی حسی:

انواع مختلف داروهای بی حسی دارای مدت اثر متفاوتی هستند. به عنوان مثال، یک بی حسی موضعی معمولی مانند لیدوکائین ممکن است تا 3-4 ساعت دوام داشته باشد، در حالی که بوپیواکائین می‌تواند به طور قابل توجهی تا 8-10 ساعت دوام بیاورد. انواع بی حسی دندان نقش مهمی در زمان بی حسی دندان دارند.

3- متابولیسم بیمار:

متابولیسم هر فرد نقش کلیدی در تعیین مدت زمان بی حسی دندان ایفا می‌کند. افراد با متابولیسم سریع ممکن است داروی بی حسی را سریع‌تر پردازش کنند که منجر به کوتاه‌تر شدن مدت زمان بی حسی دندان می‌شود. برعکس، افراد با متابولیسم آهسته‌تر ممکن است اثر داروی بی حسی را کمی طولانی‌تر احساس کنند و مدت زمات بی‌حس دندان بیشتر از بقیه باشد.

پیشنهاد می‌شود : تغذیه مناسب بعد از کشیدن دندان

مدت زمان معمول بی حسی دندان:

مدت زمان معمول بی حسی دندان

به طور متوسط، مدت زمانی که بی حسی دندان دوام می‌آورد اغلب بین 1 تا 4 ساعت است. این مدت، زمان کافی برای اکثر روش‌های دندانپزشکی و مقداری زمان اضافی بعد از اجرای رویه برای جلوگیری از احساس ناراحتی و درد فوری توسط بیمار است.

معمولاً برای یک بی حسی مدت زمانی بیش از 3 تا 4 ساعت پیشنهاد نمی‌شود، و در صورت ادامه یافتن این حالت ابتدا نکات بعدی این مقاله برای رفع عواض بی حس کننده دندان  را انجام دهید تا آثار حالت بی‌حسی صورت شما برطرف شود اگر باتوجه به موارد اشاره شده بازهم بی‌حسی شما ادامه دار بود و اصلا کاهش نیافت می‌تواند با تماس با دندانپزشک خود از وی راه‌‌حل های جدیدی را جویا شوید. در کل این را باید بدانید در جواب اینکه بی‌حسی دندان چقدر طول می‌کشد نمیتوان هیچ مدت زمان دقیقی را اعلام کرد.از نشانه‌های برطرف شدن بی‌حس کننده دندانپزشکی کم تر شدن آثار آن است.شما ب. با مراجعه به دندانپزشک حرفه ای، همیشه بهترین راهکارها برای دریافت بی حسی مناسب و ایمنی را دریافت می‌کنید.

ایمپلنت،ارتودنسی،کامپوزت و لمینت با شرایط اقساط در مطب دکتر مهدی بنائیان برای رفاه حال مراجعه کنندگان فراهم شد  ؛

برای رزرو نوبت مشاوره رایگان اینجا کلیک کنید.

راه‌های از بین بردن بی‌حسی دندان

 در اکثر مواردی که به دندانپزشکی برای درمان مراجعه می‌کنید، داروی بی حسی را تجربه می‌کنید، این داروها می‌تواند دندان را برای 1 تا 2 ساعت بی حس کند. به علاوه، 3 تا 5 ساعت پس از آن لبها، صورت و زبان شما ممکن است همچنان بی حس باشند، که اگر شما قصد دارید فورا آثار بی‌حسی دندان را از بین ببرید بهتر است از روش های زیر استفاده کنید:

راه‌های از بین بردن بی‌حسی دندان

  • ماساژ پوست:

    اگر تورم وجود ندارد، از یک کیسه کوچک آب گرم برای کمک به افزایش جریان خون به ناحیه متاثره استفاده کنید.
    علاوه بر استفاده از یک کیسه کوچک آب گرم، سعی کنید لبهای خود را با ماساژ گرم کنید و جریان خون را افزایش دهید. از لمس مستقیم ناحیه درمانی خودداری کنید و همیشه دست‌هایتان را قبل و بعد از ماساژ لبها، دهان و صورت بشویید.جریان خونی ایجاد شده باعث از بین بردن بی‌حسی دندان در مدت زمان کمتری می‌شود که البته این پروسه نیاز به صبوری و احتیاط شما دارد.

  • فعالیت جسمانی:

    از دندانپزشک خود بپرسید آیا شرکت در فعالیت‌های فیزیکی پس از درمان دندانپزشکی‌تان ایمن است یا خیر.
    قدم زدن، دوچرخه‌سواری یا حتی انجام چند کار خانگی کوچک می‌تواند به کاهش بی حسی به طریق طبیعی کمک کند. فعالیت جسمانی جریان خون در بدن را تحریک می‌کند که به برداشتن داروی بی حسی از ناحیه تزریق شده کمک می‌کند. حرکت تشویق‌آمیز بدن شما را قادر می‌سازد تا نوووکائینی که در طول درمان استفاده شده است، تجزیه و تحلیل کند.

  • خوابیدن:

    هر چند که خوابیدن برخلاف فعالیت‌های جسمانی است، اما زمانی که به خواب فرو می‌روید، می‌تواند کمک کند تا ذهن شما از یاد برود که برخی از نواحی دهان و صورت شما بی حس هستند. دراز بکشید، آرام باشید و اجازه دهید حس بی حسی دندان به آرامی از بین برود.

  • درخواست تزریق دیگر:

    برخی از دندانپزشکان از داروهایی استفاده می‌کنند که می‌توانند اثرات بی حسی عمومی را وارونه کنند. این یعنی نیاز به یک تزریق دیگر خواهد بود، اما یک تزریق وارونه دوم همچنین می‌تواند به سرعت باعث از بین رفتن بی حسی شود. معمولاً هزینه یک تزریق وارونه حدود عدد قابل توجهی  است و هیچ بیمه‌‌ای این تزریق را پوشش نمی‌دهند، زیرا  این تزریق از خدمات ضروری پزشکی نمی‌باشد.

  • صبر داشتن:

    از آنجایی که انواع مختلف روش‌های دندانپزشکی به مقدارهای مختلفی از داروی بی حسی نیاز دارند، جواب یکاسانی برای مدت زمانی که دهان شما پس از یک روش دندانپزشکی بی حس خواهد ماند، وجود ندارد. همچنین، عوامل دیگری همچون قد، وزن و سرعت متابولیسم بدن شما نیز در مدت زمان اثر بی حسی دندان نقش دارند.حتی ناحیه‌ای که در دهان شما نیاز به کار داشته باشد نقش دارد، زیرا فک پایین یک بلوک عصب بزرگ است که حس را در بیشتر نواحی صورت کنترل می‌کند.

اگر بی‌حسی دندان به گونه‌ای تداوم داشته باشد که مزاحمت‌آور باشد، با دندانپزشک خود تماس بگیرید. ویزیت پیگیری ممکن است لازم باشد زیرا بی حسی مستمر پس از یک درمان دندانپزشکی، ممکن است به مشکلاتی مانند آسیب عصبی یا یک عفونت مرتبط باشد.

پیشنهاد می‌شود : علائم بازشدن سینوس پس از کشیدن دندان

نکات مراقبتی بعد از بی حسی دندان :

پس از بی حسی دندان، مراقبت‌های خاصی را می‌توانید انجام دهید تا بهبود سریع‌تر و بهتری حاصل شود و احساس ناراحتی کمتری داشته باشید. در ادامه، نکات مراقبتی بعد از بی حسی دندان را بررسی کنید:

نکات مراقبتی بعد از بی حسی دندان

  • خوردن مواد نرم:

  • از خوردن غذاهای نرم و خنک پس از بی حسی دندان خودداری کنید.
    انجام این کار می‌تواند از احتمال ایجاد فشار یا درد بیشتر در ناحیه بی حس شده جلوگیری کند.
  • اجتناب از مواد داغ:

    از مصرف نوشیدنی‌ها و غذاهای داغ در ایام بعد از بی حسی دندان خودداری کنید.
    حتی بعد از بازگشت حس دندان، مواد داغ و گرم ممکن است ناحیه را تحریک کنند.

  • استراحت و آرامش:

    بعد از بی حسی دندان، به خود استراحت کافی بدهید.
    فعالیت‌های سنگین را اجتناب کنید تا به جای خونریزی یا درد، فرآیند بهبودی به خوبی انجام شود.

  • مصرف داروهای توصیه شده:

    اگر دندانپزشک شما دارو یا ضد التهابی توصیه کرده است، به دقت دستورات را دنبال کنید.
    مصرف داروهای تسکین‌دهنده می‌تواند به کاهش درد و تورم کمک کند.

  • در صورت نیاز به یخ:

    اگر دندانپزشک شما تایید کرده، از استفاده از یخ یا یخچال دهان استفاده کنید.
    این اقدام می‌تواند در کاهش تورم و درد موثر باشد.

  • هنگام شستشو حواستان باشد:

    هنگام شستشوی دهان، از ناحیه بی حس شده ملایمتر باشید تا احتمال آسیب دیدگی به بافت‌های نرم را کاهش دهید.
    از شستشوی دهان با آب نمکی نیز می‌توانید استفاده کنید.

  • پیگیری با دندانپزشک:

    اگر درد یا مشکلات دیگر پس از بی حسی دندان ادامه دارند، به دندانپزشک خود اطلاع دهید.
    پیگیری مداوم با دندانپزشک می‌تواند به بهبودی سریع‌تر کمک کند.

توصیه می‌شود هر گونه نگرانی یا سوال در مورد مراقبت‌های بعد از بی حسی دندان را با دندانپزشک خود مطرح کنید.

به طور کلی، بی حسی دندان مهمترین جزء از روش‌های دندانپزشکی بدون درد است. با این حال، باید به یاد داشت که مدت زمانی که بی حسی از بین می‌رود ممکن است با توجه به نوع بی حسی، پیچیدگی روش درمانی و وضعیت بیمار متغیر باشد.

همچنین بخوانید :

کامپوزیت یا عمل بینی ؟

کامپوزیت و پوسیدگی دندان

تغذیه مناسب پس از عصب کشی

تغذیه مناسب پس از کردن دندان

 

خدمات دکتربنائیان
آخرین نوشته‌ها
تشخیص آلزایمر از طریق دهان و دندان
آلزایمر از طریق دهان قایل تشخیص است
بیش تر بخوانید ⬅
لمینت ایمکس، مزایا، معایب و قیمت روکش دندان ایمکس
لمینت ایمکس، مزایا، معایب و قیمت روکش دندان ایمکس
بیش تر بخوانید ⬅
مراقب عفونت دندان و لثه‌تان باشید تا دچار این بیماری‌ها نشوید
مراقب عفونت دندان و لثه‌تان باشید تا دچار این بیماری‌ها نشوید
بیش تر بخوانید ⬅
این ویتامین برای سلامت دندان‌تان ضروری است
این ویتامین برای سلامت دندان‌تان ضروری است
بیش تر بخوانید ⬅
اصلاح طرح لبخند، بهترین روش ها به همراه مزایا، معایب و قیمت
اصلاح طرح لبخند، بهترین روش ها به همراه مزایا، معایب و قیمت
بیش تر بخوانید ⬅

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

Index